måndag, maj 21, 2007

Det är det här som kallas stolthet

Vad säger man om en sådan här stämma? Det har varit fullkomligen underbart, så roligt, så härligt och så fascinerande!

Till att börja med så är jag riktigt, riktigt nöjd med den skolpolitik vi enats om. Både gymnasiet och grundskolan föreslås vara kunskapsbaserad, och mest förvånande var nog att ingen ens gick upp och pläderade emot det! Jag hörde inte ett enda "men tänk på dem som det inte går så bra för, hur skulle de känna sig" från talarstolen, och det är jag glad över. Det känns som om man förstår hur viktigt det är att låta alla utvecklas i sin egen takt.

I en av stämmans andra heta potatisar, individuell föräldraförsäkring, var jag dock lite besviken på debatten. Faktum är att jag fortfarande inte hört ett enda riktigt övertygande argument från någon av sidorna. Jag hoppas att debattens vågor går lite högre nästa år, så får vi se vad jag kommer att tycka.

Ett beslut jag var lite besviken på var det faktum att CUF inte vill avskaffa sexköpslagen. Rebecka Pershagen, Stockholm, lade en fantastisk motion som jag flera gånger pläderade för. Det finns ingen anledning att ha den kvar - ur ett liberalt perspektiv är det faktiskt omöjligt. Om det finns någon som blir tvingad till prostitution så är det ett nederlag för demokratin, polisväsendet, domstolsväsendet och rättsväsendet i stort. Det har ingenting att göra med om man får köpa sex eller inte, det måste alltid vara upp till den enskilda människan om han eller hon vill prostituera sig.

Något riktigt kul var däremot beslutet att bifalla motionen om avskaffandet av nationella helgdagar. En ledighetspott skulle antagligen funka skitbra och jag ställer mig bakom beslutet till 100 %.

Man bör väl kommentera ordförandevalet också. Magnus Andersson är i mina ögon en mycket kompetent CUF:are som jag personligen stödjer. Han är karismatisk, utåtriktad, varm och kommer att vara precis vad förbundet behöver. Med Marie Wickberg som vice så kommer vi att vara det bästa ungdomsförbundet någonsin.

Slutligen vill jag bara säga att jag är så jävla stolt över att vara CUF:are. Oavsett hur osams man är i en debatt, så kan man befinna sig på samma sida i nästa. In the end så kommer man från stämman stärkt i sin ideologiska övertygelse, och det känns mycket, mycket bra.

tisdag, maj 15, 2007

Snart stämma!

Pratade nyss med CUF:s riksombudsman Henrik Björkman på telefon angående CUF Jämtland/Härjedalens namnbyte till just Jämtland/Härjedalen. Han avslutade med att säga att "vi ses imorgon", och så slog det mig att det gör vi ju fan! Imorgon kväll rullar tåget in i Kalmar, och så börjar stämman. Känns en aning omvälvande. Sitter som ordförande i den kommitté som behandlar feminism och jämställdhet, vilket ska bli väldigt spännande, vi har bl.a. en motion om avskaffandet av sexköpslagen som jag är lite sugen på att ställa mig bakom. Vi får se hur det går, i vilket fall som helst så blir det nog bra.

söndag, maj 13, 2007

Eurovision Song Contest

Så var det över. The Ark vann inte, det gjorde Serbien, och genast är alla väldigt upprörda.

"Öststaterna röstar bara på varann" - "Splittra Eurovisionen i en öst- och en västtävling" - "Dyngtävling"; ursäkta, vad?!

Läsarna på Expressen stormar tydligen. "Flum Skåning" skriver "Spelar ingen roll om Norden röstade på Norden. Nordliga länder gav östliga länder poäng medan östländer FULLKOMLIGT UNDVEK att rösta på väst. Det är korruption!".
Eller så gillade de inte våra låtar. Är det helt omöjligt? Herregud, sluta vara så upprörda! Det här var den bästa tävlingen på många år (minus Ukraina dock, de var bara.. löjliga), pausunderhållningen var av världsklass och Finland har arrangerat en fantastisk festival, var glada! Måste man alltid vara så förbannade varje gång man inte vinner? Kan man inte vara glad för Serbiens skull? Nej nej, "Sverige skickar [...] ett av sina allra bästa band och gör praktfiasko" - alla kanske inte tyckte att låten var så bra? OK, det är dansvänlig, men sanningen är att The Ark har gjort många bättre låtar.

Kristian Luuk däremot kan man ju plocka bort. Han är verkligen kass.

lördag, maj 12, 2007

Inför-stämman-kvällen

Vi har haft inför-stämman-kväll hemma hos Jonas och Andreas nu, det var skitkul! Fick äntligen träffa våra nya styrelsemedlemmar, Lina och Lotta (och henne upptäckte jag att jag faktiskt träffat förr, på ungdomstinget förra året!), och dessutom nya medlemmen Anja. Vi åt tacos, babblade, såg på film och käkade en massa godis och chips. Som ett led i filmerna; andra helgen jag är hos Andreas och Jonas och andra helgen jag ser en film om homosexuell kärlek. Brokeback Mountain kan dock klassas som långt över Imagen You and Me.

Imorse såg vi på Farväl Falkenberg också. Den... sög. Verkligen det värsta jag sett. Efter tjugo minuter - en halvtimme började vi snabbspola.

Anyway, på onsdag är det mot Kalmar som gäller, kvart i elva ska vi infinna oss på stationen. Känns jättebra alltihopa.

För övrigt fyller Karro år idag. Grattis!!

torsdag, maj 10, 2007

Det här landet lider av allvarlig brist på respekt för annans egendom

Igår var det mösspåtagning - och naturligvis studentfest på kvällen, vilket var skitkul. Gick över till Fanny och de andra till nio ungefär, och vid halv elva intog tjejerna från Nv/Sp04 Mysen. Träffade Steffi, dansade, pratade, garvade och hade allmänt askul (utan alkohol, min vana trogen). Det tråkiga upptäckte jag imorse.

Trots att man alltså kom i säng närmare kvart i två klev man upp halv sju för att hinna duscha, viss om att man har cykel sitter man lite extra länge med frukosten - och vips, när man kommer ut för att dra iväg, är bromsarna pajade. Och då menar jag inte olycka-pajade, utan med-flit-förstörda. OK att det var mycket folk på längan igår, OK att många var fulla, men att medvetet förstöra bromsarna på min cykel och dessutom skruva på sadeln så att den satt löst? What's wrong with you people?!

Även om det knappast är nån som starkt ogillar mig såpass att personen i fråga tagit reda på vilken cykel jag har så är det, även om det bara är en "fyllegrej", så jävla respektlöst. Fy fan.

onsdag, maj 09, 2007

Det franska valet

Det finns vissa grundläggande grejer för en demokrati. En av de viktigaste är att alla accepterar de beslut majoriteten tar.

Ett antal fransmän verkar dock vilja undanta sig den regeln. Protesterna mot att en majoritet röstade på Sarkozy i det franska valet är inne på tredje dagen. Hur tänker dessa människor? Varje röst är värd lika mycket, och oavsett hur fel man tycker att ett beslut är så hjälper det inte att bränna bilar och krossa fönster.

Oförståelsen inför detta verkar dock vara något som många vänsterungdomar delar.

Herregud, har min generation inte fått någon uppfostran alls?

måndag, maj 07, 2007

Helgen

Ja, käre värld, det har varit en helg minsann..

Var ute lördagskvällen, såg Bullet på Plaza, diskuterade politik med Jonas Rask Samuelsson till halv fyra på morgonen och idag har vi haft styrelsemöte med ostfrallor och tårta, det är inte fy skamm. Dessutom har jag, Andreas och Jonas sett både Brokeback Mountain och Keeping Mum, två, i mina ögon, excelenta filmer.

Imorgon är det som sagt var studentsångsträning, men jag ska vara i stan och skona mina medmänniskors öron. Istället tänkte jag ägna mig åt lite regelrätt shopping - i alla fall tyg till underkjolen.

Nåja, börjar nog bli dags att sova. Slaggar på expen, och Monica jobbar imorrn..

fredag, maj 04, 2007

Äntligen helg!

Den här veckan kan benämnas som kort men intensiv. Småmissade sovmorgonen imorse p.g.a. tvättid - hade aldeles för lite rent, så det var bara att pallra sig upp klockan sju för att slänga i de två första maskinerna.

Är över huvud taget onormalt trött. Nåja, åker in till stan imorgon, eventuellt utgång med Kristina och hennes kompisar, slumrar på expen och kan sova till åtminstone tolv söndag morgon. Känns jättebra. Sen har vi styrelsemöte kl 17:00, och så ska jag shoppa lite på måndag. Nej, jag vägrar gå på studentsångsträningen. Det är för de övrigas bästa, tro mig. Vore ju tråkigt om de miste förståndet alldeles precis innan studenten, liksom. Jag lämnar sjungandet åt de som kan.

Mamma är på dåligt humör för tillfället, förresten. Tror hon har ätit lite nu iaf, så det kanske blir bättre, men ändå, det är så fruktansvärt tråkigt att komma hem när det är sån dålig stämning i huset. Makes me glad I'm going. Nästa helg är ju dock den sista som jag tar mig hem på resten av terminen, så det känns extra surt. Nåja, blir kanske bättre efter middagen. Huset är ju städat nu i alla fall.

torsdag, maj 03, 2007

Update

Har varit obloggat ett tag nu, jag vet. Var i vilket fall som helst i Järvsö över helgen, mormor fyllde 80 den första maj, så vi var samlade halva släkten. Väldigt trevligt, dock bortsett från den totala bristen på fest inne i Järvsö på valborgsmässoafton. Antar att alla var i Ljusdal. Nåja, tidig sänggång är inte alltid dåligt.

För övrigt tror jag att jag närmar mig ett nervöst sammanbrott - det känns bara som om det är för mycket nu. Nåja, jag har i alla fall sovmorgon till 11:25 imorgon, så jag ska väl inte klaga. Gäller att hinna tvätta ikväll, om det inte är upptaget. Måste få tag på Sune innan jag äter upp alla bullar själv. Måste skriva klart projektrapporten. Måste börja fatta kemin. Det är nog det största problemet. Fysiken flyter faktiskt på riktigt bra nu, det är jag jättenöjd med, men kemin är fortfarande obegriplig.

Har styrelsemöte med CUF på söndag, men tänkte fara hem till Flon imorgon i alla fall. Har bara lördag den här helgen och söndag-måndag nästa helg kvar att vara hemma på - resten av terminen!
Herregud, jag har för mycket att göra.

Nåja, mösspåtagning på onsdag och snart, snart studenten. Ska bli så skönt!