fredag, mars 30, 2007

Hög tid att vila

Efter det här rysslandsbesöket känner man sig lite lagom utmattad - lite sömn, mycket jobb och så var det lite halvsvårt att kommunicera också. Men men, det är över, och ikväll ska jag vara hemma helt själv, dricka saft, käka chips och titta på Miss Marple.
Har dragit på mig en rysslandsförkylning också, så Sanna Bråding-rösten börjar komma lite smått. Får flashbacks till sista kvällen i Petrozavodsk, ett disco med dåligt drag, regn och mörka trappuppgångar, men det går väl över. Hoppas bara jag kan prata på styrelsemötet på måndag. Alla CUF:s medlemmar i Jämtland och Härjedalen är varmt välkomna!

Vidare funderar jag på varför precis allt har så jävla dålig tajming. Men det är kanske inget man kan göra något åt.

tisdag, mars 27, 2007

Rysslandssammarbete

Vi har ryssar här nu på skolan, vilket är anledningen till att det blivit rätt tunt med bloggandet under ett par dagar. Jag har alltså två femtonåriga ryssar i min etta. Tjoho. Nåja, de är rätt trevliga och jag känner folk som fått riktiga nitlotter. När det hela är över skulle jag tippa på att det kommer att ha varit roligt.

Anyway, de åker imorgon kl. 23:30, så det blir svårt att hinna på studentfesten med 70-talstema.. Men det får ordna sig.

So long!

onsdag, mars 21, 2007

Have a good day!

Idag är en bra dag. Började med att jag vaknade klockan sju, helt utsövd, och fick ligga och dra mig till halv åtta. Jag bara älskar at dra mig. Sen rapporterade de i Gomorron Sverige att över tretusen svenskar har fått nystartsjobb, och en tredjedel av dessa är invandrare. Det är vad jag kallar underbar statistik! Här får folk jobb, riktiga jobb, och inga fabricerade.

Dessutom tvingas jag erkänna att det är fint väder. Sol. Varmt. Jag gillar vanligtvis inte sol, men jag måste säga att man blir glad av det.

Förhoppningsvis fortsätter dagen i samma anda och jag slipper få huvudvärk.

Imorgon kväll kommer ryssarna. Kan nog bli rätt kul i alla fall.

måndag, mars 19, 2007

Ny ordförande i CUF Jämtland/Härjedalen

Det var årsmöte för CUF Jämtland/Härjedalen igår, och vi möblerade om styrelsen en aning.

Jag blev ny ordförande.

Dessutom klev Kristina upp som vice, vilket känns jättebra, och övriga ledamöter blev Andreas, Andrée och så två tjejer som jag inte haft äran att träffa än, Lina och Lotta.

Vi ska ha styrelsemöte den andra april och jag vill redan nu passa på att hälsa alla i styrelsen samt naturligtvis övriga medlemmar varmt välkomna.

lördag, mars 17, 2007

Håhåjaja..

Det blir en lite småstressig helg den här gången. Idag ska jag hinna rida (i blåsvädret), städa och ta mig till bussen kl 16:50 för att åka in till stan. CUF-årsmöte imorgon kl 12:00. Sen är det bussen tillbaka till Sveg kl 17.05, och hela tiden måste jag släpa på min onödigt stora packning. Jag är en kronisk överpackare. Det suger.

På plussidan kan jag ju säga att Vicky lammade i onsdags och fick två småbaggar (namnförslag mottages med glädje), och Februari lammade igår morse och fick en lite bagge som redan är döpt till Mars. junis småknoddar skuttar glatt omkring och trampar i maten, något som är mycket svårt att lära dem av med. Men å andra sidan brukar de använda sin mor som plint när hon ligger ner också.. Helt underbara är de. Går nog ut snart och tittar lite på dem.

torsdag, mars 15, 2007

Det här med feminism

Det är en hel del snack om feminism nu i dagarna, kanske mest p.g.a. Mona Sahlins kommande tillträde som socialdemokratisk partiordförande. Jag ser det som positivt om det leder till en ökad debatt kring just feminism, och inte bara FI som i Gomorron Sverige imorse.

Vissa säger att de vägrar kalla sig feminister eftersom det är sammankopplat med saker de inte står för. Det är något som jag finner tämligen sjukt.

För vad är feminism egentligen?

Ett resultat av att den kollektivistiska vänsterfeminismen har fått regera för länge är att folk tror att det som gäller för en feminist gäller för alla. Det kunde liksom inte ha blivit mer fel.

Själva poängen med feminism var att kvinnor skulle bli fria från diskriminering, fördomar och färdigskrivna roller. Istället har vänstern skapat en ny roll; feministhaggan.

Istället för att varje människa själv ska få definiera hur hon vill vara så skapar man en stereotypbild av hur en feminist måste vara. Vänster, gärna femtio plus, kvinna och ska hon sminka sig så får det inte vara på ett snyggt sätt. Människor som inte passar in får inte vara med. Män, till exempel. Speciellt inte om de pratar. Kvinnor som inte skriker likaså. Försöker man dessutom se bra ut är man körd.

Det här med att utesluta en massa människor, var det inte det man ville kämpa mot? Är inte feminism att acceptera, respektera och likabehandla oavsett kön och person?

Innebär det här då att man ska göra en Linda Skugge? Nej, jag tror inte att det vore en bra idé att ge upp en så pass viktig fråga och säga ”Visst, vi kom upp med hela jämställdhetsbegreppet, men nu har ju vänstern omdefinierat det så de kan ju få äga frågan om de vill”. Vi liberaler, som står för alla människors lika rätt och värde, måste helt enkelt återerövra begreppet, ta debatten och förklara vad feminism egentligen är.

När varje människa, oavsett kön, har full makt att forma sitt eget liv.

tisdag, mars 13, 2007

Nu är våren här

Imorse, då jag vandrade den föga obekanta vägen till skolan, tyckte jag mig höra ett underligt fågelläte. Efter en snabb blick mot himlen kunde jag konstatera att det som flög uppe i skyn var en svan. Rätt häftigt, faktiskt. Nu är våren verkligen här.

måndag, mars 12, 2007

Ett underverk har skett på Flon

Eller egentligen tre mycket, mycket små underverk. Det stavas lamm. Årets första, Juni som var i farten inatt naturligtvis, allt har gått jättebra, och hon har klarat det helt på egen hand. De är så söta! Eller, söta är egentligen inte nog beskrivande, näpna är nog det närmaste man kan komma.

Inget går upp mot lammningstider!

söndag, mars 11, 2007

lördag, mars 10, 2007

Mmm..

Tänkte bara få berätta att jag ätit en underbar fyrarättersmiddag ikväll.

Tre av rätterna vad varmrätter.

Fläskfilé, oxfilé och reninnanlår tillsammans med diverse såser (murkelsås, bl. a., underbart), pot. grat. och smörstekta svampar.

Det var underbart. Man behövde inte prata på hela kvällen eftersom man stoppade i sig mat hela tiden. Måste göras om någon gång.

YEEEEES!!

Blogger har hatat mig ända sedan i måndags, när min käre lillebror övertygade mig om att jag borde radera alla mina cookies. Det innebär att det här kommer att bli någon sorts update-post med ickeaktuella saker som jag måste få skriva av mig om.

Först och främst, ungdomshuset i Köpenhamn. Herregud. I Argument satt nån snubbe i femtioårsåldern och sa att det fanns en sån kultuuuur i väggarna, det kunde man inte komma ifrån. Ja, kanske det, men det fanns uppenbarligen cancer i dem också. Som om kommunen inte fått skit om de hade fått stanna kvar och dö allihop. Nu hade de ju till och med fått ett nytt hus, vad i helvete var det att bråka om?

För övrigt så är vår värmepump snart installerad. Mina föräldrars äktenskap är räddat! Tjoho!

Något som jag tycker är lite häftigt är att jag kommer att sitta som beslutande på KS på onsdag. Det lär bli ganska intressant, och framförallt väldigt roligt.

Sportlovet är snart slut nu, men jag och Sandra var ute och rände på Eriksgården igår. Det var skitroligt! Man borde inte gå på krogen när det inte finns fulla turister där, allvarligt! Även om man kan skippa dem som är i samma ålder som ens egen far. Sådant blir lätt lite obehagligt.

Min mobil är fortfarande fucked up, i alla fall, trots att jag köpt ett nytt batteri för fyrahundra spänn. Den - ja, inte stänger av sig, men det jävlas. Skärmarna är svarta, och jag måste ta ur batteriet och sätta tillbaka det för att kunna starta om den. Dock - och det här är det riktigt skumma - är datum, klocka och samtalslistor korrekta och kvar. Känns liiiite konstigt, men det bör gå att åtgärda om man får tag på återförsäljarna. Rätt svårt under helgen.

Nåja, that's it, förhoppningsvis kommer det komma nån mer post nu när jag kan logga in igen.

söndag, mars 04, 2007

Rapport från Norrlandstinget

Åh, vilken underbar tillställning! Hanna Häggström och resten av Sundsvall, ni ska ha stort tack! Det är sådant här som gör att man bara inte kan vänta på CUF:s riksstämma.

Appropå det måste jag tacka Alexandra för den enormt snygga flaggan. Den blev helt fantastisk, och vi kommer att slå alla med häpnad.

Angående motionerna tror jag det fanns en hel del guldkorn, även om mycket handlade om utbildning (lite av min paradgren, om man får säga det själv) och försvar. Erskjäns kommer att få snacka mycket på stämman, men han har mitt stöd i en hel del förslag. Och naturligtvis hoppas alla norrlandsdistrikten att Andreas och Klings vackra lämmeltågsmotion kommer att föras in i det sakpolitiska programmen som punkt 8.2, alldeles under A-traktor, som är det enda övriga som finns i det kapitlet :D

Nu sitter jag i alla fall på centerexpen inne i stan och uppdaterar mig på allt som hänt på internet. Det är förvånansvärt lite. Nåja, det är väl dags att sova snart i alla fall, bussen går trots allt kl 08:00 imorgon bitti.

fredag, mars 02, 2007

Snart sportlov

Det är snart sportlov, 98 dagar kvar till studenten och jag ska, för första gången i mitt liv, till Sundsvall i helgen. Det känns jättebra, jag är så jävla på topp.

Ååh, who'mIkidding, det är jag inte alls, jag läste lite i Och världen skälvde imorse och höll på att börja grina. Hade Francisco d'Anconia funnits på riktigt hade jag antingen kärat ner mig totalt eller tagit livet av honom.