onsdag, januari 31, 2007

Inne i stan

P.g.a. ett styrelsemöte med CUF J/H befinner jag mig i skrivande stund på C-expen inne i stan. Bussen går kl. 07:00 imorgon bitti. Rix FM står på och spelar just nu "Crazy in love". Tror att jag snarast måste undersöka hur man stänger av den där apparaten. Det står en liten, liten älg bakom postfacken här på skrivbordet. Märkte det nu. Den är ganska söt - lite som en Barbiedockshästversion av en älg. Den hamna i bilddagboken på fredag.

Anyway, ska fixa klart recentionen av The Picture of Dorian Gray, skicka till Anita, slipa lite på en ev. lajvroll och gå och lägga mig.

tisdag, januari 30, 2007

Fan också, frontalkrock

Man vet att man är engagerad i för mycket när olika evenamang med olika organisationer börjar krocka. Just nu är det Norrlandstinget med CUF och UMRs klubbledarkurs. Fan också. Jaja, bara att bita ihop och och välja. Hej hopp Sundsvall! Snart kommer jag!

söndag, januari 28, 2007

Hmm..

Först och främst; UR's utbildningsfilm "Great Thinkers of Our Time: Che Guevara" var inte så hemsk som jag trodde, men han blev ju trots det gravt glorifierat. Mestadels därför att han var rebell. Ursäkta, men Stalin var också lite rebellisk av sig, har ni någon film om honom? Eller Hitler? Han måste ju ändå vara toppen att glorifiera som rebell! Han kom inte in på en konstskola, så han erövrade Tyskland och begick folkmord. Dessutom tog han livet av sig. Värsta martyren. Är inte det häftigt? Varför går inga ungar omkring med honom på tröjan?

Bara utifall någon inte skulle förstå; ja, jag var ironisk i föregående stycke.

Vidare så har Hennes Majestät Drottning Tina av Flon fortfarande inte blivit frisk. Hon spydde visst imorse, på vardagsrumsmattan. Pappa sa att det var maskar med. Mamma är således i Funäs och införskaffar avmaskningsmedel. Det är bra att hon jobbar på apoteket. Hoppas min älskade katt blir bra nu, bara.

fredag, januari 26, 2007

... och det bara känns så där hopplöst som det bara inte får

Jag har den där magkänslan som inte brukar båda gott. Det känns inte bra helt enkelt. Inte något. För mycket, för lite, inget haket, kan inte publicera all skit jag kommer att producera inatt. Bara sluta mala där inne, tack. Ge fan. Jag skulle ju vara glad idag.

Just det, känner att jag måste börja labla (korrekt verbat uttryck?) den här skiten också. Here we go.

torsdag, januari 18, 2007

Så lite tid..

Ja, jag vet, tid är något högst relativt och vi kan inte uppleva det på samma sätt som de övriga tre dimentionerna vi känner till, men jag tycker ändå att det finns för lite. För lite för mig, i alla fall. Inte nog med att jag fått låna vad som verkar vara en film helt i min smak av Hassmund, jag har ett matteprov som annalkar sig obönhörligt snabbt. Det innebär att jag måste gå hem från skolan nu - bums! - för att ha en chans att hinna med både matte och film och sen gå brorundan med Sune. Inte bra. Nåja, bara att ge sig iväg ut i snön. Hej då, skolbiblioteket.

onsdag, januari 17, 2007

När blev vi en kommuniststat?

Såg, som vanligt, på nyheterna imorse, och de tog bland annat upp elbråket uppe i Pajala. Jag vet visserligen inte mer än vad som sades, men tvångsinlösning av elbolaget? För att de skrivit en räkning som kommunen inte vill betala och p.g.a. detta slutar leverera el till just kommunen? Vad fan är det för något?

Det är ju helt galet.

Om tingsrätten går på tvångsinlösningslinjen så klappar jag ihop. Allvarligt. Staten ska principielt inte ta till sådana här åtgärder. Det är ett förtryck av den enskilde medborgaren.

tisdag, januari 16, 2007

Hennes Majestät Drottning Tina av Flon

Titeln refererar till min katt, för alla (hehe, låter som om det vore många som kommer att läsa det här) som inte hört mig brista ut i lovsång för denna dyrkansvärda varelse förr. Hon mår inte så bra, tyvärr. Har kräkts några gånger, men veterinären kommer att titta på henne på tisdag, när han/hon ändå är uppe och raspar pållens tänder. Och så ska vi prova att byta foder. Håller tummarna för att det ordnar sig.

torsdag, januari 11, 2007

Mmm..

Har ätit två (2) semlor idag. Premiär. En mycket bra sådan. :D

Öppet Hus

Härjedalens nior var här idag och besökte gymnasiet. Jag hoppas att vi lyckades värva ett par stycken. Speciellt min bror (Rex, you just won't get away... hehe).

Anyway, smällde av fyra vätebomber varav tre var att graden Lyckades Spränga Hinken, men en Litet Poff. Är överlag nöjd. Ska gå och handla med Cissi nu, tror jag. När hon är färdig med musiken.

tisdag, januari 09, 2007

Jag som trodde att vi norrlänningar kunde halka...

Gårdagen började med att jag hörde nyheterna berätta att E4:an varit stillastående åtskilliga timmar på morgonen. "Herregud, vilka noobs!" tänkte jag och åt frukost. Föga anade jag vad som väntade.

Min far skjutsade mig ner till ett-bussen med destination Sveg - och det var på håret att jag hann med. Väl inne stationerade jag mig längst bak. Läge att vila lite. Jag drog av mig kängorna och satte mig bekvämt. Strax efter Tännän - ca två mil från Funäsdalen, avgångsorten, stannar bussen efter att ha åkt mycket, mycket försiktigt ner för en backe. Det är två plusgrader och regnar, vilket innebär extrem halka. Vi (fyra passagerare) får beskedet att vi ska vänta en stund på en sandbil. Efter en halvtimme meddelar chauffören att han ringt efter en taxi istället - det är, logiskt nog, lättare att manövrera en personbil på halt väglag än en buss. Taxin anländer tio minuter senare, vi packar in oss och börjar vår färd.

Vi kom ungefär sexhundra meter.

Efter att närapå ha åkt rakt in i stålräcket som sitter på båda sidor om bron över Lossen (i vårat fall räcket på vänster sida i färdriktingen) stannar vi efter en liten karavan bestående av en timmerbil och en sopbil. Och där stod vi. Klockan hade hunnit bli två, och vi bestämde oss för att vänta på sandbilen från vår nya position. Efter ytterligare lite tid (en till en och en halv timme) får vi höra att en sandbil faktiskt är ute - det är bara det att den inte har några kedjor och därför har fastnat bakom bussen. Av den information vi - eller snarare vår chaufför, Hans - får via telefon och konversation med övriga stillastående fordons innehavare verkar dock kedjor eller en ny sandbil vara på väg. Tiden tickar. Runt halv fyra verkar kedjorna ha anlänt och klockan 16:16 dundrar fordonet förbi oss.

Gruset räckte i sisådär en och en halv - två mil.

En kort stund övervägdes att vänta till dess sandbilen åkt tillbaka till Funäsdalen, fyllt på grus och kommit tillbaka innan vi fortsatte. Förslaget förkastades. Vi chansade i nedförsbackarna. Framme vid Lossendammen väntade en överraskning - polisen stod och stoppade bilar från att köra upp. Ungefär från Medskogbygget var vägen överkommlig, och från Långå var den sandad. Strax innan halv sju anlände vi till Sveg, och jag kunde pusta ut medan jag åt ett Big Meal på Sibylla. Två av mina reskamrater (en lämnade vi av i Hede) skulle vidare till Mora - dem tyckte jag verkligen synd om. Men, nåja, jag kom fram i alla fall. Men det ska erkännas att jag trodde att vi norrlänningar visste vad som behövdes när blixthalka slår till. Här har man gått och klämt ur sig kommentarer om Stockholmare som inte har vinterdäck när de åker på skidsemester och som måste ställa in all tågtrafik på grund av två centimeter snö, och så händer det här. Pinsamt värre.

Angående bussen kan jag meddela att den blev kvar ännu längre och omskyltades till fem-bussen med destination Östersund iställe. Hur många timmar försenad den turen blev vet jag faktiskt inte, men det verkade inte lovande när vi lämnade Tännästrakten.

måndag, januari 08, 2007

Det är ju inte klokt..

Såg på nyheterna imorse att man går upp mindre i vikt om man dricker fet mjölk och äter fet ost. Det hade något med kalciumupptaget att göra.
Det är alltså det jag gör fel. Synd att jag tycker så illa om lättmjölk.

Nej, jag tror inte på allvar att det är orsaken till att jag inte går upp i vikt. Men det låter ju verkligen helt absurt.

onsdag, januari 03, 2007

Nyår!

Hade askul! (IN YOUR FACE; BASTI!! :P)
Alla var trevliga.
*1z var, naturligtvis, trevligare irl.
Jag börjar önska att jag inte dragit så fort.
Nåja, hoppas 2007 nblir bra.

Gott nytt år!!