tisdag, maj 30, 2006

Reklam-offensiv

Så här är det; någon lustingkurre på längan lägger sin reklam i min brevlåda. Jag vet att det inte är posten, för dels har jag en "EJ REKLAM"-lapp på brevlådan, och dels så ringde jag kundtjänst förra veckan, och de skulle uppmärksamma saken. Slutsats: Någon jävlas med mig.

Eftersom jag känner förhållandevis få människor i området så har jag ingen vidare lust att gå och anklaga alla, så jag gör det enkelt för mig och lägger allt i Storcks brevlåda. Han känner typ alla och vill inte har reklam i sin låda, alltså lär han ta reda på vem fan det är som inte orkar gå till pappersinsamlingen. Ska bara nämna det för honom. Eftersom jag började med att dumpa två LT, en ÖP och en Ljusdalsposten samt Svepet i hans redan överfulla brevlåda igår anser jag att min reklam-offensiv är inledd.

Det här med feminism

Linda Skugge har som bekant slutat kalla sig feminist, på grund av alla negativa konsekvenser av det. Personligen tänker jag inte sluta förrän definitionen är ändrad i SAOL.

Linda skriver i sin senaste krönika om att unga tjejer ska hålla sina politiska sympatier "jääävligt hemliga". Eeh?! Hur ska det gå till? Ska de låta bli att kräva lika lön för lika arbete? Ska de leende ta hand om allt hushållsarbete hemma? Ska de ignorera att de blivit våldtagna, för, hallå, det vore ju feministiskt att göra en polisanmälan?! Hur tänker människan? Ska vi unga kvinnor försöka dölja att vi är kvinnor också, eftersom det också är en orsak till att vi blir diskriminerade?

När kvinnor blir orättvist behandlade och diskriminerade så startas ett uppror. När några manshatare försöker överta termen "feminist" så ger vi upp. Är det så det ska funka? Nej, jag tycker inte det. Återerövra feminismen, argumentera ner Schyman och hennes jäkla FI och upplys folk om att feminism inte är det samma som manshat. Ge inte upp.

måndag, maj 29, 2006

Fan.

Hela dagen har jag gått omkring med en obehaglig känsla av att något mycket pissigt kommer att inträffa.

Nu har det hänt. Mitt USB-minne är borta. Jag som faktiskt tänkte sätta mig ner och skriva klart diktanalyserna av Södergrans Dagen svalnar... och Lagerkvists Ångest. Där föll det samman. Fan också.

lördag, maj 27, 2006

Konfirmation

Så har brodern konfirmerats. Han har dock försäkrat mig att han inte är religiös på riktigt, utan bara var ute efter presenterna. Clever boy!

Skulle han vara religiös på riktigt skulle jag nämligen bli rätt rädd, mest på grund av en dröm jag hade; han, jag, lillebror Filip samt kusinerna Malin, Olivia, Maria, Carl och Simon var på nått skumt konfa-läger, och så skulle vi, för att bekräfta vår tro, skjuta varandra. Rex var först, missade mig men träffade både Malin och Filip. Rakt i pannan. Headshot, intstant kill. Skitcreepy. Usch.

Tackochlov för hans förnuft!

fredag, maj 26, 2006

Insändaren publicerad

Jag och Grängzell satte oss ned och författade en insändare efter att sossarna spridit felaktig info om vårt förslag till sänkt arbetsgivaravgift, och tanken var att den skulle publicerats i måndags. Andrée lyckades uppenbarligen inte med den saken, men nu är den i LT i alla fall. Med ett rätt gravt fel.

Det står att arbetsgivaravgiften för en anställd med månadslön på 14 000 kommer att sänkas med 2-100 kr. 2 100 kr ska det vara. Har informerat tidningen. Hoppas det kommer in en rättelse.

tisdag, maj 23, 2006

Ungt Val

Jag satt och pratade i telefon ungefär halva programmet, men det jag tyckte var mest skrattretande var Perssons svar till den unga tjejen med piercingar. Tror han verkligen att en arbetsgivare anställer någon som klär sig annorlunda? Hur verklighetsfrånvänd är han egentligen?

Något som var tråkigt var att det inte kom fram att det förslag (c) har lagt om ungdomsavtal inte är det samma som det protesterats våldsamt mot i Frankrike. Idén till förslaget kommer mycket riktigt från det landet, men det bygger på ett system som redan används där, med stor framgång. Avtalet är frivilligt och av de som valt det har sextio procent fått ett jobb som inte funnits förr, ett nytt jobb som möjliggjorts av avtalet.

måndag, maj 22, 2006

YEEEEES!!

Ok, jag vet att jag är jätteefter med det här, men jag har inte haft tillgång till internet.
FINLAND HAS METALIZED EUROPE!!
Eller ja, metal var det väl kanske inte, men det var så jäfla underbart. Hard Rock Halleluja!

fredag, maj 19, 2006

(s) har ingen koll

Min käre allianskamrat Mattias Grängzell har upplyst mig om att sossarna har skickat ett helt papper fyllt med lögner till småföretagare i Jämtlands län. På pappret står det bland annat så här: "Högeralliansen vill höja din arbetsgivaravgift med upp till 122 280 kr!". Eeh?? Sen när?

Alliansen vill se till att det blir billigare att anställa genom att sänka arbetsgivaravgiften. Jag saxar ur den gemensamma budgetpropositionen:

"Allians för Sverige föreslår att arbetsgivaravgiften exkl. pensionsavgiften slopas förföljande servicetjänster: Bilverkstäder, motorcykelhandel inkl. reparationsverkstäder, reparationsverkstäder för hushållsartiklar och personliga artiklar, restauranger, barer och pubar, personalmatsalar, cateringföretag och centralkök, städföretag till den del det inte utgör kostnad i näringsverksamhet, trafikskolor och serviceföretag. Alliansen avser att löpande pröva denna avgränsning i syfte att se om listan bör utökas. Kostnaden beräknas uppgå till ca 3,5 miljarder kronor 2007.

Därtill föreslår Alliansen att:
Arbetsgivaravgiften exkl. pensionsavgiften slopas 2007 för personer som fyllt 65 år.Kostnaden beräknas uppgå till 0,3 miljarder kronor 2007."

Man fortsätter med att säga att det inte på tjugo år har startats så många företag som nu. Det är samma sak som nät Persson säger att ungdomsarbetslösheten sjunker: Vi befinner oss i en högkonjuktur!! Klart att det ser bra ut då! Problemen kommer när lågkonjukturen återvänder. Jag blir galen, sossarna tänker antingen inte alls långsiktigt eller så inför de smyg-planekonomi (skulle arbete vara en rättighet? Hur i helskotta skulle det gå till?). Lika bra att avsätta dem. Det har varit rött i Sveriges korsning lite för länge. Låt oss växla till grönt och Centerpartiet!

torsdag, maj 18, 2006

En hjälpande hand

Känner mig som en god människa. Eftersom min käre klasskamrat tillika bitch Hernqvist inte upptagits som medlem hos SSU efter typ fem ansökningar tog jag saken i egna händer och kontaktade SSU Jämtland. Dessa har nu ringt honom och allt har ordnat sig, tack vare mig. :)

tisdag, maj 16, 2006

Sjukskrivning

Läste fredagens LT imorse. Ledarskribenten påstod att Maud inte tänkte på alla dem som inte kan gå till jobbet för att de har mensvärk när hon vill ha sjukintyg från första dagen. Hallå?!

Är inte problemet att dessa kvinnor inte får hjälp och medecin som lindrar? Jag blir konfunderad. När jag var liten och läste KP påstod de att man kunde gå till doktorn och få värktabletter. Har sossarna avskaffat det?

måndag, maj 15, 2006

En hektiskt CUF-stämma

Har återvänt från årets förbundsstämma, ja, igår kväll visserligen, men tillgången till internet i min lägenhet är ganska dålig. I vilket fall som helst var det skitkul, speciellt med tanke på att jag fick i genom mitt förslag gällande grundskolan. Såvida inte presidiet klantade till det, vill säga. Det kändes inte som om propositionsordningen var riktigt hundra.
Förbundsfesten var bland det roligaste jag varit med om. Jag menar, jag dansar aldrig, verkligen ALDRIG, men nu var jag tvungen. Och efterrätten smakade mandelmassa, så jag var helnöjd.

Här är våran fina sång (Mel. Jag vill ha munkar..):

Vi är från toppen, toppen, toppen av landet
vi är de distrikten som kan det
det som ingen annan kan
käka strömming på löpande band

Vi är från AC, BD, Y, X och Z
många paltar brukar vi äta
vi är gröna på en kvist
utan oss vore livet rätt trist

Norrland är ju, som bekant, störst, bäst och vackrast. :)

Jag satt faktiskt inte ombud så mycket, men när jag gjorde det var det skitkul - ja, lite jobbigt när det börjar närma sig 00:00, men i alla fall. Det var intressant, och många duktiga talare. Kunde inte hålla mig därifrån själv heller, utan var upp en fyra-fem gånger. När människor inte förstår vad feminism är så måste jag ju förklara. Den enda besvikelsen var att stämman inte biföll mitt, Andreas' och Klings förslag om att militären skulle få utföra enkla polisiära uppgifter. Jag menar, vi är inte ute efter en militärdiktatur, utan ser bara problemen som uppstår när den enda polis i tjänst finns uppemot tjugo mil från den plats där brottet begås. Nästa år ska vi motionera om det ordentligt och förbereda oss bättre, sen jäklar.

Mauds tal var faktiskt riktigt jäkla bra! Hoppas man får höra mer av henne i fortsättningen. Ska läsa den signerade boken jag fick och sedan lämna kommentar.

I princip alla sa något om att vi fick potatis varje dag - personligen tyckte jag inte det var något fel, utan gott. Över huvud taget var maten riktigt god. Jag behöver inte mycket variation.

Nåja, det är bara att längta till nästa år, då ska vi till Kalmar.

onsdag, maj 10, 2006

Stress

Herregud, det känns som om jag inte kommer att hinna något idag. Måste hem och packa en hel massa saker, tillbaka till skolan och gå på matten, och sedan hem ännu en vända, lämna cykeln, hämta packningen och gå bort till Björnen innan kl 15:00. Till saken hör att jag kommer att behöva ta med ett täcke. Hur lätt är det att släpa på ett täcke i nästan två kilometer? Och så ska jag hinna äta också. Gosh, jag har inte en chans.

tisdag, maj 09, 2006

Det kliar

Ådrog mig årets första myggbett i natt. Frisk luft har sina nackdelar, uppenbarligen.

söndag, maj 07, 2006

Insekter

Ja, jag vet att flugor spelar en stor roll inom pollinering av blommor och att de funkar som mat för fåglar, men vad i hela friden gör de då i mitt stall?! Kan jag inte få utrota åtminstone dem? De är så äckliga. Alla de där benen, ueek. Lägg till ljudet och tanken på vart de varit. Jag mår illa. Insekterna måste vara det absolut värsta med våren.

torsdag, maj 04, 2006

Solsken

Jag hörde någon gång att det vi kallar vackert väder (soligt och varmt) skulle frigöra vissa hormoner i kroppen som gör oss lyckligare. Jag tror att det stämmer lite, för det är verkligen underbart väder och när jag klev utanför dörren imorse så kändes det riktigt bra.

onsdag, maj 03, 2006

Partipresentationer och paneldebatt

Oh, jag har haft så roligt idag! Ja, alltså, engelska nationella var väl inte något jag väldigt gärna gör om, men resten av dagen på Folkan var inte illa! Missade dock centerns (skulle varit med! Fan också!), moderaternas och större delen av vänsterpartiets partipresentation. Mycket tråkigt. Hade velat veta hur de skötte sig. Det andra var visserligen också intressant - bortsett från lokalpartiet vox humanas historielektion. Den kändes lite onödig. Fast det var kul när han sa något lite småelakt om vänstern, eftersom Göran från det partiet blev så upprörd att han såg ut att vilja strypa någon resten av dagen.

Debatten var mycket underhållande. Fick ställa fråga, och jag tror att jag formulerade mig ungefär "Ni sossar vill ju dels att alla ska ha rätt till heltidsarbete och dels förbjuda säsongsjobb, så jag undrar bara när ni tänker lägga fram ett förslag om planekonomi på riktigt!". (Nej, det SKA inte vara ett frågetecken i slutet av meningen) De hade inget svar och inget försvar. Jätteroligt. Och så tror jag att Klas lyckades påvisa att centers förslag om ungdomsavtal är en tryggare anställningsform än sossarnas kära plussjobb. De hade över huvud taget inte mycket att komma med, vilket i och för sig var rätt väntat. Nästan så att jag hade kunnat ta paneldebatten. Borde gjort det. Får ta den i höst istället.

Nästa helg är det CUF-stämma. Ska bli så roligt och kanske lyckas jag övertyga de övriga om att man faktiskt ska ha betyg tidigare än åttan.

Betyg var det förresten rätt roligt att höra vänsterkartellen snacka om (bortsett från miljöpartiet, tjejen som satt för dem hade verkligen ingen koll på något). Fru Sosse (minns inte vad hon hette, använder denna pseudonym) tyckte att de skulle slopas. My ass att de ska! Herregud, blir du bättre i ett ämne bara för att du inte får veta hur du ligger till? Nej, tänkte inte det heller. Självklart vore det underbart om de kunde kompletteras med skriftliga utvärderingar, men det innebär två problem. Dels är risken för s.k. "fjäsk" (vilket vänsterkartellen är skiiiträdda för!) kommer att spela en större roll. Dels så ser vi hur det funkar idag, ända upp till åttan. Inte alls. "Hon sköter sig bra" kan innebära allt från G till MVG, eftersom lärarna inte ens får jämföra med betyg. Så kasst! Jag tror att betyg bör komma in tidigare så att de avdramatiseras. Som det är nu slackar folk fram till åttan, sen börjar de bry sig. Då är det lite för sent.

Frågade Fru Sosse varför vänsterkartellen vägrade ha öppna nämndemöten också. Hon hade ingen aning om varför hennes partikamrater röstat så. Jag återgav deras argument (de skulle inte våga uttala sig lika fritt om vem som helst fick komma och lyssna) och hon såg lika frågande ut då. Dessutom tror hon inte att ungdomar vill ta del av vad som händer i nämnderna. Vi ska tydligen "väljas in", annars har vi ju inte rätt att uttala oss! Jaha, om jag tycker att det är kul att lyssna då? Jag såg faktiskt debatten om vårbudgeten på TV, frivilligt. Jag tyckte det var jätteintressant, trots att jag själv inte kunde teleportera mig genom TV:n och ställa mig och snacka i plenissalen (visst heter den så?). Stackars kvinna.

Nej, ska hem och tvätta. Så svårt att få tid på raggarlängan. Hoppas det inte är hundhår överallt igen.

måndag, maj 01, 2006

Jag gör det igen..

Har rättat en snubbe på helgon. Stod att han var straight och letade efter den "rätte". Gaah, hjärtklappning. Men det löste sig.

Min Valborg

Jag spenderade kvällen och natten med att försöka förklara för en 15 årig flicka på helgon att det var viktigt att ha självförtroende och kunna skriva. Var kanske lite väl offensiv i början, men jag tror hon förlät mig. Lite i alla fall.

Är nog lite för inkörd på "anfall är bästa försvar" samt "ensam är stark". Ska jobba på det.