lördag, april 29, 2006

Jag har syndat

Någon uppmärksam forumläsare på www.fardlektyr.nu upptäckte att jag särskrivit "avsluta" i morse. Jag skäms - hur kunde något sådant hända? Hur? Håller mitt sinne på att förvridas av all skit jag ser varje dag och som också kan läsas i snyggast.se:s diktkategori? Vad händer med mig?
Snart blir jag säkert religiös också.

fredag, april 28, 2006

YES!

Det band vid namn Mimikry som kommer på vårrocken är det band som min gamla barndomsidol Hjalle spelar i. Jag är glad! Länge leve de långhåriga pojkarna!

Hahahahaha!

http://www.s-info.se/page/default.asp?id=1098

Allvarligt, tänkte inte på att staten är Sveriges största arbetsgivare, eller?

Det är så trevligt att få information..

Allvarligt talat, jag trodde att jag avsagt mig partidebatten i Sveg. Döm av min förvåning när jag då får frågan idag om jag är nervös inför onsdagen! Fange hade tydligen sagt att CUF hade sagt att jag skulle medverka. Halleluja! Wish me luck.

torsdag, april 27, 2006

Pappas digitalkamera

Den kom på tal idag (inte med honom dock, tyvärr). Det är lite konstigt egentligen, hur han klamrar sig fast vid tanken på att de där ren-bilderna ska finnas kvar. Jag läste insruktionsboken, den sa att alla bilder försvinner om man tar ur batterierna och batterierna har varit slut i fyra år. Inte en chans att de finns kvar. Då går det väl lika bra att byta batterier och låna ut kameran till mig? Visst, den är pytteliten och knappast bättre än kameran som finns i min mobil, men den går att koppla in till datorn (som det inte finns Bluetooth på). Och jag vill ta kort!

onsdag, april 26, 2006

Sv. nat. prov imorgon

Kommer att skriva sista delen i de nationella proven imorgon. Jag tycker nästan lite synd om Ibarhim Baylan, för skolverket måste verkligen få in kassa resultat. Inte så att jag kommer att skriva IG (och kommer någon jantelagare och klagar på det där ska jag argumentera ner dig på golvet!), men många andra, är jag rädd. En kille i min klass stavade "bläck" som "blek" en gång. Sådant ger mig mardrömmar.
Hoppas det går bra i alla fall.

Och appropå Baylan; http://www.maktmissbruk.se/
Igår var det muntlig engelskaredovisning. En av killarna började med "I think to tell you about..." och jag trodde att jag skulle . Helt allvarligt. I think to tell you about. Vi går andra året på gymnasiet och de flesta kan inte mer än när vi började. Helt sjukt.
Något annat jag reagerade på igår var textningen till American Idol 2006. "Den som får färst röster...", vad fan är det? Få, färre, färst?! Minst heter det. Vad är det för jäkla inkompetens?

tisdag, april 25, 2006

Att hantera språket

Jag tar nog upp det här ämnet varhelst jag kommer åt. Det finns verkligen ingen som kan skriva nu för tiden! OK om man är dyslektiker eller inte har svenska som modersmål (det lär vara sjukt svårt att lära sig!), men alla ni andra då? Liten kort snabbkurs:
Allvarligt talat, och det här tjatar jag om, jag hörde Magnus Hedman (mr. Målvakt) säga "och" istället för "att" i TV och började hyperventilera. Allt jag kunde tänka på var "Oh nej, herregud, nu kommer en massamänniskor höra vad han sa och ta efter honom och inte ha en aning om att det var helt FEL!!". Ja, jag är konstig, men jag fick verkligen panik, för jag ser det överallt. Någon klottrade på en dörr på skoltoaletten förra året; "... eller gör han det bara för och vara dum?". "För och vara"?! Ursäkta?! För ATT vara, heter det! Jag höll på att krevera bara av en sådan sak.
Sen har vi det här med frågetecken. Först och främst, meningar som inleds med "Jag tänkte bara fråga om..." (eller liknande) ska INTE avslutas med "?". Sen finns det en massa andra exempel som helt enkelt är för dumma för att jag ska komma ihåg dem. Tänk efter, är meningen en fråga? Nehej, då ska den inte avslutas med ett "?" heller!
Vi tar en vända med kommatecknen också. De kan ersätta "och" respektive "eller" samt deras synonymer. De sätts in efter adjektiv om det finns flera men inte efter sista adjektivet (alltså blir det "en röd, vacker ros" och inte "en röd, vacker, ros"). Har man läst tillräckligt många böcker kan man börja använda kommatecken på ett lite mer sofistikerat sätt, men det där är grunden.Det absolut bästa tipset är LÄS BÖCKER! Såvida ni inte snubblar över något skitskumt så bör ni lära er en hel del om meningsuppbyggnad.

Jag har en blogg!

Hmm, häftigt. Jag bloggar!